V letu 2018 blagovna znamka Professional Beauty Care Schwarzkopf Professional praznuje svojo 120. obletnico. Z novo kampanjo – REINventing Hair – lahko pričakujete, da boste videli leto izjemnega navdiha, saj bomo kot ena izmed vodilnih svetovnih znamk za lase, premaknili ustvarjalne meje še višje ter tako proslavili 120 let pionirskega, frizerskega delovanja!

 

Schwarzkopf Professional – Zgodovina in Inovacije
V družinskem podjetju se je leta 1898 kemik Hans Schwarzkopf v Berlinu predstavil z blagovno znamko lepotilne nege – svojo prvo drogerijo je imenoval The Dye, Drug in Parfumery Store. Le 5 let kasneje je Hans Schwarzkopf ustvaril svoj prvi izdelek – Hair Wash Powder “Schaumpon”. Inovacija je nastala, ko je ženska prišla v njegovo drogerijo ter iskala nekaj, s čimer bi očistila njene lase – Hans ni mogel najti ničesar, zato se je odločil, da bo to naredil sam. Schwarzkopf Powder Shampoo je postal tako priljubljen, da se je v nekaj letih prodajal po številnih lekarnah po vsem Berlinu kot ena izmed prvih blagovnih znamk na lepotnem trgu; Schwarzkopf je hitro postal mednarodna blagovna znamka.

V istem letu je Hans Schwarzkopf ustvaril logotip Schwarzkopf Professional. Po več letih rasti blagovne znamke, se je ustvarila trdna vez sodelovanja s frizerji in Schwarzkopf je začel profesionalno pot podjetja, poleg prvega izmed številnih inštitutov za izobraževanje.

Schwarzkopf Professional je z inovacijami globoko zakoreninil svojo DNK in tudi nadaljnih 120 let predano posvetil lasem – v lasti ima več kot 7.600 patentov – vsak predstavlja mejnik v oskrbi las – podjetje je sedaj eno od treh najboljših profesionalnih blagovnih znamk za nego las na svetu, s frizersko skupnostjo, ki se razprostira po vsem svetu! Schwarzkopf Professional navdihuje, izobražuje, povezuje in podpira frizerje ter svojim partnerskim salonom prinaša pravo vrednost. Z vrhunskimi izdelki, kot so BC Bonacure, IGORA in OSiS+ ter s prodorno, integrirano Bonding tehnologijo v produktih, z 2x letno novimi edicijami Essential Looks modnih trendov, prilagojenimi programi za podporo salonom in progresivnim frizerskim izobraževanjem preko ASK Education, Schwarzkopf Professional nenehno oživlja lase v partnerstvu s frizerskimi saloni.

Leta 2017 je začel delovati Schwarzkopf Professional TrendLab – kreativen laboratorij, ki čvrsto postavlja blagovno znamko v digitalno dobo in se hitro odziva na današnje, viralne trende. Prvič do sedaj in prvič v podjetju Schwarzkopf Professional, so za vodilno barvno blagovno znamko IGORA ROYAL, svoje laboratorije odprli trem najbolj navdihujočim digitalnim frizerskim influencerjem in trem vodilnim, svetovnim koloristom, da sooblikujejo popolnoma nove barvne odtenke in postanejo del prihajajoče digitalne oglaševalske kampanije #RoyalTakeOver. 

Schwarzkopf Professional aktivno sodeluje z modnimi ambasadorji, frizerji in blogerji skupno 45-ih narodnosti ter s specialnimi ambasadorji blagovne znamke v 27-ih državah. Zahvaljujoč odličnemu sodelovanju z influencerji širom sveta, ki blagovni znamki pomagajo ustvarjati vrhunske vsebine in komercialen navdih za frizerje, hitro širi informacije preko različnih medijev. 

Schwarzkopf Professional deli strast do las

Medtem, ko je Schwarzkopf Professional ponosen na vse dosežke, blagovna znamka praznuje veliko obletnico, s katero se močno veselimo prihodnosti. Mednarodni kreativni direktor, Simon Ellis, deli novo idejo kampanje: REINventing Hair … “Osredotočeni smo na našo nemirno ustvarjalnost in našo strast do las. Kot vse najboljše ideje, je ta zelo preprosta. S poudarjanjem predpone “RE“, zavestno oživljamo naše vodilo podjetja – REformulacija, REkonstrukcija, REaktivacija …
In kako bomo to storili? Naša strast se kaže na več načinov, vendar imamo eno glavno vodilo …

»…Mi smo eno. Združeni skupaj z ljubeznijo do las. 

Napaja nas enaka energija in predani smo svojemu poslu.

Naša kolektivna ambicija za uspeh poganja našo zavest. 

Za vprašanja. Za raziskovanja. 

Da presežemo, kar je že bilo storjeno. 

Da naredimo novejše, kar je že bilo narejeno.

In tako oblikujemo in preoblikujemo. 

Vsak dan OŽIVIMO vaše lase. 

Vzamemo tisto, kar je bilo zlomljeno in popravimo. Pobarvamo, kar je izgubilo živahnost in preoblikujemo

kar je izgubilo obliko. 

Izpostavimo, kar je bilo skrito in zamenjamo staro z novim … 

Mi vedno PREOBLIKUJEMO in OŽIVIMO vaše lase.

To je naše poslanstvo. Vsak dan, kjerkoli. 

To delamo skupaj z vami. 

S pristno strastjo do las.”

Dodajanje resnične vrednosti pri poslovanju salona 

Schwarzkopf Professional soustvarja s frizerji za frizerje, da prvi prinaša najnovejše produkte in ustrezne storitve na tržišče; vedno postavlja stranko v središče svojega poslovanja in nudi …

… INOVACIJE, da lahko frizerji ustvarijo izjemne salonske storitve

… INSPIRACIJE, da frizerji lahko kreirajo svoje izglede in navdihujejo stranke vsako sezono

… IZOBRAŽEVANJA, da frizerji lahko spoznajo in nadgradijo svoje veščine 

… POVEZAVO z vodilnimi influencerji v frizerski industriji

… PODPORO frizerjem vsak dan na vsakem koraku 

Schwarzkopf Professional še naprej gradi na svojih 120. letih REformuliranja, REkonstruiranja, REaktiviranja in vedno OŽIVI vaše lase …, kajti “naš uspeh je tudi vaš uspeh”!