SCHWARZKOPF PROFESSIONAL PRAZNUJE 120 LET OBSTOJA IN 25 LET DELOVANJA V SLOVENIJI! OB TEJ PRILOŽNOSTI SMO PRIPRAVILI LEPOTNO MODNI INTERVJU Z ROMANO DJURAN, DIREKTORICO PODJETJA HAIR BEAUTY d.o.o., KI JE VSAK DAN V SLUŽBI LEPIH LAS!

 

Schwarzkopf Professional letos praznuje častitljivo obletnico delovanja – 120 let. Kateri mejnik v razvoju brenda je vas osebno najbolj navdušil? 

120 let je res številka, ki impresionira in ne morem mimo dejstva, da je gospod Schwarzkopf naredil prvi šampon na svetu še v prejšnem stoletju. Danes smo prvaki v inovacijah in ne mine mesec, da ne bi ponudili na trg nekaj novega, kar navduši frizerje in končne potrošnike.

V Sloveniji je SKP prisoten že 25 let. Izreden uspeh in čudoviti rezultati dela so za vami in vašo ekipo. Kako pa se spominjate začetkov? 

Zelo rada se spomnijam začetkov. Velikokrat je bilo težko, a se nikoli nismo predali. Vedno nas je gnal naš slogan – Strast do las. Brez mojih zvestih sodelavcev ne bi nikoli uspeli. To je ekipa, ki že 25 let “diha” skupaj, z enakim ciljem in skupno vizijo. Tudi ko je bilo najtežje, nismo klonili.  Skupaj smo še bolj predano šli naprej in veseli me, da smo na vrhu in ga hrabro in predvsem pošteno branimo. 

Vsakemu partnerskemu salonu za Schwarzkopf Professional se individualno prilagodite in nudite celostno poslovno podporo. Kaj bi izpostavili, katere so vaše prednosti?

Naša velika prednost je stabilna in profesionalna ekipa, ki lahko v najkrajšem času nudi najboljšo storitev. Vsakemu salonu se prilagodimo glede na njihove potrebe. Naša največja prednost je poleg kvalitetnih proizvodov,  aktivno izobraževanje in seminarji z ekipo vrhunskih demonstratorjev.

Vedno sodelujemo in podpiramo dobre prireditve, poskrbimo za nove ekskluzivne modne trende, profesionalni marketing za vsak salon, atraktivne akcije in hitro dobavo v 24-ih urah. 

Naš prijazni team bo vedno poskrbel za vsako potrebo strank! 

Naša misija je že 25 let skrb za razvoj frizerstva v Sloveniji. Nismo trgovec, ki želi na kratek rok nekaj zaslužiti. Tukaj smo že dolgo in vedno bomo delali na vzajemnosti in razvoju. To je prava pot in zavedamo se, da samo pošteno delo in pozitivna energija nekaj veljata.  Hkrati delujemo že leta tudi humanitarno skozi projekt “Shaping futures” in šolamo frizerje, ki so v življenju kakorkoli depriviligirani. Veliko dobimo od frizerstva in želimo tudi vračati v frizerstvo.

Blagovna znamka, katero zastopate, je sinonim za vrhunsko kvaliteto, napredno tehnologijo in nepremagljivo delovanje. Kaj vse nam SKP prinaša v letu 2018?

Veliko novosti, a nekaj jih mora ostati še skrivnost. Vsega ne morem razkriti. Tako bo bolj zanimivo.

Letos smo že lansirali nove barve, oz. kolekcijo Igora Take Over Dusted Rouge, ki so jo ustvarili naši najboljši koloristi sveta, med katerimi je tudi svetovno znana koloristka in SKP ambasadorka, Lesley Jennison. Pred poletjem sledi nova kolekcija in jeseni še ena. Ravno te dni bo luč sveta ugledala nova premium kolekcija Oil Ultime in ne pozabimo na novo BONACURE nego. Kolekcija bo pomenila nov mejnik v kvaliteti proizvodov nege in razvoja lasne kozmetike. Jeseni bomo dodali še ekskuzivno linijo za salone BC FIBRE CLINIX, ki bo pomenila zaključek te velike, nove zgodbe.

Še bi lahko naštevala; Nova holistična linija za kodre Mad About Curls & Waves, novi OSiS proizvodi in seveda naša edinstvena kolekcija trendov Essential Looks, katero bo tudi to pomlad premierno predstavila ravno revija SALON.

Essential looks je unikaten vodič trendov, ki ga 2x letno izda vaš principal. Kaj nam prinašajo novi trendi za sezono pomlad-poletje 2018? 

REINVENTING HAIR KOLEKCIJA 1:2018 bo postregla z novimi izgledi in trendi, ki bodo navdušil in zadovoljili raznolike okuse. Predstavili jo bomo v reviji SALON, salonom preko magazina in tehničnega priročnika in seveda preko seminarjev. Naša ekipa frizerjev  – Kristijan Petek, Martin Gros in Dejan Krajnc, je že opravila izobraževanje in pripravljajo promocije za Slovenijo ter celotno regijo. Že čez nekaj tednov se vidimo v velikem številu na Hair Style News dogodku v Zagrebu. Jeseni pa seveda novi
trendi jesen – zima 2018 na
19. Slovenskem frizerskem festivalu na Gospodarskem razstavišču,  v organizaciji revije SALON.  

Vaše podjetje je zelo aktivno tudi na področju izobraževanja za frizerje. Katerih dogodkov letos ne smemo izpustiti? Kaj ste pripravili svojim strankam?

Za naše frizerje pripravljamo ob 25 obletnici lepo presenečenje – jeseni vas čaka prenovljen studio in veliko novosti. Že danes se veselimo, ko s projektanti in demonstratorji pripravljamo novo zgodbo. Velikokrat se pošalim, da vam z našo ekipo nikoli ne bo dolgčas!

Seminarjev smo razpisali veliko, naša ekipa trdo dela in veliko seminarjev je že razprodanih. Za jeseni bomo ponudbo razširili tako v Logatcu, kot v našem novem centru v Mariboru, kjer smo postavili novi izboraževalni studio v  partnerskem salonu Škarica.

Nikakor pa ne zamudite Slovenskega frizerskega festivala 21.10. 2018, ki bo že 19. po vrsti in pripravlja veliko novosti!

Čas je vse prevečkrat naš gospodar. Kakšna ja vaša lepotna rutina za lase, ko ste v stiski s časom?  Po katerih produktih SKP posežete, da so rezultati brezhibni? 

S produkti Schwarzkopf professional ne potrebujem veliko, da so moji lasje lepi in se počutim lepo. 

Žal si težko vzamem čas za razvajanje in me zato velikokrat sodelavci in moji frizerji kregajo. To je tema, kjer imam” popravni izpit”. Moram pa pohvaliti mojega sina, ki poskrbi, da sem urejena vsak dan. Velikokrat mu pošljem sporočilo pozno zvečer, da potrebujem frizuro in nikoli me ne zavrne. 

Za koloracijo pa je seveda vedno zadolžen Matej Bogataj, naš color ekspert, ki obvlada celoten barvni svet in vedno poskrbi za brezhibno koloracijo.

Zanima nas, kateri so vaši SKP produktni heroji in brez katerih si ne predstavljate urejanja las?

Moji heroji so; šampon in maska Supreme Keratin, Oil Miracle olje in BC Repair fluid za nego konic. 

Pričesko utrdim z Osis Freeze lakom in vsak dan se počutim kot diva, pa naj se ne bere vzvišeno ali samovšečno… lepo je biti urejen in v tako lepem poslu imeti lepe lase! 

Rada se spomnim dneva, ko mi je v velikem trgovskem centru pristopila gospa in rekla… kako lepe lase imate, so krona vaše lepote. Vsaka ženska rada sliši kompliment. In tudi jaz ga rada dam vsakomur.

Kako boste praznovali letos te izjemne obletnice? Imate planirane kakšne posebne aktivnosti?

25 obletnico naše ekipe ne bomo praznovali pompozno, le v ožjem krogu s sodelavci, na prijetnem druženju in pripravi novih idej za naslednjih 25 let.

120 obletnico Schwarzkopfa pa bomo zaznamovali s posebno aktivnostjo in več o tem boste prebrali že v naslenji številki revije SALON. Sodelovali bodo lahko vsi slovenski frizerji in frizerke. 

Z našo ekipo bom pripravila nekaj edinstvenega in drugačnega, v duhu trendov in socialnih medijev. Piše se leto 2018  in temu se moramo prilagoditi.

Kaj vas inspirira, daje vsakodnevni zagon in kaj svetujete podjetnikom v svetu frizerstva?

Inspirira me moda, lepota las in brezčasnost. Pustiti pečat, ki bo trajal in si ga bodo ljudje zapomnili. 

Predvsem pa svetujem vsakomur, naj bo pošten in naj da vedno več, kot dobi. Lepo je dajati ! Tako lepo je potem tudi v srcu. Vesela sem, da je v mojem srcu po 25- ih letih toplo in mirno.  A zgodbe ni konec, naša ekipa gre dalje in veselimo se novih izzivov.

Z vami bo še na mnoga leta ekipa
Hair beauty & Schwarzkopf Professional!