S strokovnjakinjo za mikropigmentacijo, Samanto Ferhatović smo se pogovarjali o najnovejših trendih permanentnega ličenja obrvi in o tem zakaj je najnovejša metoda powder obrvi vedno bolj popularna pri uporabnicah permanentnih ličil. 

Kako ste stopili v svet mikropigmentiranja kože?

Po poklicu sem kozmetičarka in ravno področje kože, mi je bilo od nekdaj najbolj zanimivo. Od nekdaj pa sem bila rada tudi lepo naličena in ker sem si želela zagotoviti urejen in dovršen videz tudi z minimalnim nanosom ličil, sem kmalu začela spoznavati svet mikropigmentacije, ki ti olajša in prihrani čas pri jutranjem urejanju. Pred sedmimi leti sem opravila prvo izobraževanje in z veliko vaje doma, kaj kmalu začela z delom na strankah. Svojo kariero sem začela z microblading metodo, v Sloveniji pa sem bila celo ena prvih, ki so to metodo izvajale v salonih. Od takrat se redno izobražujem doma in v tujini, saj moraš biti vedno na tekočem z novimi tehnikami in trendi, ki se v tej panogi razvijajo. Ponosna sem na sodelovanja z uspešnimi slovenskimi podjetji ter na številna povpraševanja strank v Celovcu in na Dunaju, kjer tudi veliko delam. 

Pred časom ste začeli tudi poučevati. Kaj menite, da je najbolj pomembno za tečajnico pri izbiri seminarja, oz. tečaja?

V svoji karieri sem ustvarila permanentni make up več kot 3.000 zadovoljnim uporabnicam ter s tečaji in workshopi izobrazila več kot 100 tečajnic. Svoje znanje in izkušnje pa predajam naprej tudi na kozmetični šoli v Zavodu AI. Najbolj pomembno je, da se vedno pozanimate h komu greste na tečaj, saj sta strokovnost in pravilno izvajanje mikropigmentacije ključnega pomena. Ko osvojite tehniko, je pomembna izbira naprave s katero pigmentirate ter kakovost pigmentov, ki jih boste uporabljali. Potem pa je pomembna vaja in več permanentnih make upov kot narediš, na več vprašanj in morebitnih težav lahko naletiš, zato sem s svojimi varovankami povezana tudi po končanem tečaju. 

Kako poteka izobraževanje pri vas? Kaj je tisto, kar vas diferencira na vedno bolj rastočem trgu mikropigmentacije in izobraževanj povezanih z njo?

Na novem seminarju, ki ga pripravljam v sodelovanju z BioEvolution bom udeleženke učila nove tehnike microbladinga in powder obrvi. Vedno jim najprej predstavim napravo in pigmente, nato pa sledi teorija, ki jo zaključimo s prakso na modelih. Vse udeleženke pridobijo ob koncu potrdilo in praktično darilce. Seminar, ki ga pripravljam v aprilu je primeren za nadgrajevanje znanja, kar je za vse izvajalke mikropigmentacije pomembno, saj lahko le na tak način sledijo novim trendom in posledično lahko svojim strankam ponudijo najboljše zanje. Moja izobraževanja vključujejo tudi izboljšanje sodelovanja s strankami in pravilnem marketinškem pristopu njihovega dela. Svojim tečajnicam sem z nasveti ter podporo vedno na voljo, ker želim, da se njihova kvaliteta dela nadgrajuje in izboljša do vrhunske storitve.

Omenili ste metodo powder obrvi. Kako se razlikuje od microbladinga in ali je to nov trend na področju mikropigmentacije?

Powder obrvi so od lani nov hit permanentnega ličenja. Razlika med microblading metodo in powder metodo je ta, da se pri microbladingu uporablja skalpel z nožkom sestavljenim iz večih iglic, s katerim vrisujemo dlačice v smeri rasti naravnih dlačic obrvi. Ta metoda daje naraven videz obrvi in je na trgu prisotna že dalj časa. Pri tehniki powder obrvi pa se uporablja napravo z akupunkturnimi iglami. Prednost uporabe igel je v tem, da je izjemno natančna ter ne trga oz. poškoduje kože, omogoča pa tudi izjemno natančen vnos pigmenta. Z napravo in iglo delamo v kožo rahle pikice, ki senčijo obrvi in od tu videz pudrastih obrvi. Ker s powder tehniko ne poškodujemo kože in je ne brazgotinimo, je vedno bolj priljubljena pri uporabnicah, prav tako pa prepriča zaradi boljše obstojnosti in manjšega števila korekcij.

Katero blagovno znamko pigmentov in naprave uporabljate vi?

Sama prisegam na blagovno znamko BioEvolution, ki je ena najbolj kakovostnih na trgu. Pri njih mi je poleg kvalitete všeč, da skrbijo za zadovoljstvo uporabnikov in izobražujejo glede tehnoloških novosti njihovih naprav, kot tudi z najnovejšimi trendi mikropigmentacije. Naprava BioEvolution je izdelana iz kirurškega jekla, z najnovejšo tehnologijo pa zaradi svoje lahkotnosti delo zelo olajša ter je edina na trgu ki vsebuje akupuntkturne igle v kartuši, kar omogoča izjemno natančnost pri delu. Navdušili pa so me tudi z BioEvolution pigmenti za microblading, ki vsebujejo tople in hladne tone, ne oksidirajo in na vaši koži ne puščajo sledi. So bolj obstojni in zaradi tega uporabnice potrebujejo manj korektur. Absorbcija novih pigmentov v kožo je veliko boljša, zato tudi ne puščajo sledi na koži uporabnice.