Inovativnost, eleganca, ekstravaganca in edinstvena paleta ustvarjalnega navdiha – le nekaj besed, ki nam pridejo na misel, ko slišimo Milano Fashion Week. Pravijo, da lahko to posebno energijo razumeš le, če si bil tam. In mi smo bili – prav v centru dogajanja!

K celostni podobi dizajnov spadajo tudi urejena pričeska in nohti manekenk. Za slednje je poskrbel Antonio Sacripante skupaj s svojo ekipo. Pod okriljem #parishrevolution so izkušene manikerke in manikerji dodali ščepec čarobnosti na nohte manekenk. Poudarek je bil na naravni lepoti nohtov s pridihom elegance in modernizma, ki nežno dopolni celostno podobo in ustvari vtis dodelane mojstrovine. 

Mojca Janežič, izkušena edukatorka in mednarodna sodnica INJA, je že večkrat sodelovala na različnih modnih revijah po celem svetu. Tudi tokrat je bila povabljena zaradi svoje profesionalnosti in občutka za estetiko. Bila je edina Slovenka, ki je bila povabljena k sodelovanju na tem posebnem dogodku.

 Antonio Marras
Njegove kolekcije nas vsakokrat znova navdušijo, saj v sebi vedno skrivajo edinstveno zgodbo: tokratna kolekcija je pripovedovala o izjemno talentirani šivilji, ki se v Londonu zaljubi v britanskega proizvajalca šivalnih strojev. Ko se vrne na Sardinijo, skuša ustvarjati mojstrovine s šivalnim strojem, a vse je zaman – stroj nekontrolirano ustvarja cik-cak šive. Dizajn na nohtih je bil dobro premišljen dodatek: šivalne nitke so se ujele na Phitolaca črni opal, Amarath rdeči perla  ali Vitis nude barvi.

 

Marco DeVincenco
Čarobna atmosfera kolekcije je bila zrcalna podoba 80-ih, ki so se utapljala v blišču in sijaju. Njegova kolekcija je bila edinstvena, saj se manekenke po manikiri niso smele več ničesar dotikati. 

Tako strogo navodilo je bilo upravičeno, saj so jim manikerji ustvarili edinstveno »Sparkling in the Night« manikiro. Pri tem so jim ne le nohte, ampak tudi prste posuli z bleščicami.

 

Elisabetta Franchi
V svetu, kjer obstaja tisoče in tisoče različnih nians, je kolekcija Elisabette Franchi v vlogo protagonista postavila sodobno žensko. Željo po individualizaciji so poudarili s posebej premišljeno manikiro, ki se je prilagodila tenu kože vsake manekenke. 

Posebej sestavljena faseta nude odtenkov je odlično dopolnila enotno in skladno kolekcijo dizajnov in poudarila naravno žensko lepoto.