Največji modni dogodek pri nas je letos potekal od ponedeljka, 6. novembra, do četrtka, 9. novembra, in sicer pod zemljo – v novo odprtem delu garažne hiše Kozolec. Organizatorji so se za lokacijo odločili zaradi kontrasta od lanske – takrat je LJFW namreč potekal na Ljubljanskem gradu – obenem pa gre za modo, ki jo želijo čim prej spraviti na ulice.

Predstavilo se je 30 tako mladih, kot tudi že uveljavljenih obiskovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. S svojimi kreacijami so v prostor vnesli pridih romantike, francoskega »šika«, gotike, pa tudi modernih bojevnic. Od domačih modnih oblikovalcev so se predstavili: Barbara Vrbančič, Alexandra Brlan, David Bacali, Janja Videc, M. Fiction, Maja Štamol, Nataša Hrupič, Sanija Reja Aske, Nika Ravnik, Olga Košica in Rok Marinšek (olgafacesrok), Petja Zorec, Mojca Celin – Princip, Simona Kogovšek in Tina Verbič.

Kreacije je po 80 metrov dolgi modni brvi nosilo 35 manekenov in manekenk – večina deluje pod okriljem modne agencije Immortal Models Management, na brvi pa je bilo videti tudi nekaj znanih Slovenk: Ulo Furlan, Tjašo Stanič in Injo Zalta.

Dolga brv, po kateri so se nekateri manekeni in manekenke sprehodili kar devetkrat, pa zanje ni najbolj naporen del tedna mode. Modeli morajo biti na prizorišču že več ur prej – pomeriti je treba kreacije, urediti pričesko in make up. V teh dneh imajo tako nič manj kot osemurni delovnik.

Napornih osem ur pa v zakulisju dogajanja vsak dan preživi tudi mnogo mojstrov ličenja in frizerjev. Za frizure na modni brvi je poskrbel Mič Styling. Frizerji se na takšnih dogodkih najprej pogovorijo z oblikovalci, nato sledi delo na modelih, ki jih začnejo pripravljati na pvi izhod vsaj tri ure pred začetkom. Aska Kajtazovič (MS): »Potem pričeske razdremo, kot da se ni dogajalo nič, in vse ponovimo.«