Eden najbolj iskanih modnih pojmov na področju lasne kozmetike ta trenutek so prav gotovo Metalik odtenki.  Matrix, to pomlad predstavlja nove modne Metalik odtenke, ki prinašajo veliko izzivov tudi frizerjem, saj je potrebno zmešati več odtenkov med seboj, da lahko stranki pričarajo popolno barvo las. Liniji SoColorBeauty in ColorSync Watercolors predstavljata barve brez amonijaka, ki prinašajo brezhiben rezultat. Uporaba ene 90 ml tube prinaša možnost dveh nanosov. 

Linija SoColorBeauty predstavlja nove odtenke in sicer Metallic Violet Mauve v višini tona 8 in 6, Metallic Rose Gold v višini tona 9 in 7. 

ColorSync Watercolors pa se ponašajo z naslednjimi odtenki poimenovanimi Rose Gold, Sheer Bronze, Smokey Lilac in Silver Grey. Pri Matrixu izpostavljajo, da so barve preproste za uporabo, barvanje pa se lahko opravi v kratkem procesnem času – 20 min. Kaj pa pomeni nakup barv za vaš salon? Definitivno bodo novi Metalik odtenki pritegnili nove stranke, ki spadajo v različne starostne skupine, tako mlade, kot bolj zrele stranke. Obvezna oprema vsakega salona, pa so tudi Matrix kremni razvijalci oziroma ColorSync aktivatorji ter Light master komplet, ki zajema prah, kremo ter oljni dodatek. To pomlad so novi Metalic odtenki obvezni v vsaki frizerjevi barvni paleti. Stranke so prave modne navdušenke, ki rade preizkušajo in si želijo prefinjene modne odtenke, zato bodite drzni in razširite svojo barvno paleto!