Hairstyle News 2018 senzacionalno proslavil svoj 15. rojstni dan in dokazal, da se lahko kosa z največjimi svetovnimi frizerskimi dogodki! Okronan z velikimi uspehi se je pod generalnim pokroviteljstvom Schwarzkopfa Professionala odvil že 15. mednarodni frizerski festival Hairstyle News. 

Festival je med 7. in 8. aprilom 2018 v Zagrebu obiskalo več kot 1800 frizerjev in ostalih frizerskih strokovnjakov iz Hrvaške kot tudi Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Španije, Nizozemske, Združenih držav Amerike in Velike Britanije. Festivala se je tradicionalno udeležilo tudi veliko število slovenskih frizerjev, ki so z zanimanjem pospremili kar 13 strokovnih seminarjev na velikem odru, 8 look&learn seminarjev priznanih frizerskih akademij in 2 seminar-ja, namenjena poslovnemu izpopolnjevanju. Z velikim aplavzom in veseljem pa so polne dvo-rane obiskovalcev pospremili tudi nastope slovenskih edukatorjev Schwarzkopf Professional tima, Subrina Professional akademije, MIČ Styling Academy, Keune in Kemon, ki so skupaj s svojimi hrvaškimi kolegi tudi na letošnjem festivalu dokazali veličino svojega frizerskega znan-ja ter zbrane navdušili s svojimi najnovejšimi kolekcijami. Festival so v vlogi pokrovitelja podprle tudi naslednje frizerske blagovne znamke: Subrina Professional, Keune in Paul Mitchell.

Že tretje leto zapored je mesto Zagreb uspešno gostilo enega od največjih frizerskih festivalov v tem delu Evrope – Hairstyle News Festivala. Tudi letošnji jubilarni Festival je v ospredje postavil motivacijo, inspiracijo in izobraževanje kot glavna vodila programa, ki se je odvijal na kar treh festivalskih odrih. Pod sloganom “Jaz sem frizer” je festival v dveh dneh v vseh aspektih festivalskega dogajanja pokazal pomemben značaj frizerstva. “Hairstyle News Festival že 15 let vodi ena misija in to je, da frizerjem na različnih nivojih poslovanja nudi najnovejše informacije, strokovni prikaz ustvarjanja frizur po vzoru najnovejših trendov in priložnost za druženje s kolegi. Hvaležen sem frizerjem da cenijo naš trud pri organizaciji Festivala in da lahko skupaj z njimi rastemo, postavljamo nove mejnike in da vsako leto dokazujemo živost in bogatost frizerskega sveta, tako v očeh regije kot širše. Izjemno sem ponosen da vsi gosti iz tujine vedno znova hvalijo frizerske veščine naših frizerjev in to nas vsakodnevno motivira, da smo pri svojem delu še boljši. Izjemno me veseli tudi številčen obisk slovenskih frizerjev na letošnjem Festivalu – hvala da ste z nami delili strast do frizerstva in komaj čakam, da se zopet vidimo, na že 16. Hairstyle News Festivalu,” je dejal Denis Vidović, izvršni direktor Hairstyle News festivala. 

Z veličastnimi nastopi v polni dvorani zagrebškega Plaza Event Centra so edukatorji iz Hrvaške in drugih pomembnih frizerskih držav v svojih najnovejših kolekcijah predstavili svoje bogato znanje, kreativnost in najnovejše frizerske trende. Na velikem odru festivala je s tehnično dovršenimi nastopi in frizerskimi spektakli nastopilo kar 13 akademij – Salon Premium, Keune, Indola Professional, Kanso, Mandala, MI Hair Academy, Polyboy Barbershop, Montibello, Subrina Professional, Schwarzkopf Professional, MIČ Styling Academy, ZGAT Academy in Fringe.

“HAIRSTYLE NEWS event slavi kot največji mednarodni frizerski festival v Adria regiji, ki nas vsako leto navdušuje in se ga z veseljem udeležimo. Generalni pokrovitelj Schwarzkopf Professional, ki letos praznuje 120 let delovanja, nas je prevzel z izjemnim show nastopom ter dovršeno odrsko predstavitvijo. Nedvomno nov nivo frizerskih nastopov in vodilo za nastopajoče ekipe v prihodnjih letih. Prikaz novih trendov, kreativnih inspiracij, produktnih novosti, izmenjava mnenj ter neprecenljivo druženje s frizerji iz različnih držav so za nas bistvenega pomena. Za vse, ki se v tem poslu zavedajo moči znanja, sledenja novostim in hitrega tempa v svetu mode, kamor sodi tudi frizerstvo, je udeležba obvezna. Čestitamo za 15. obletnico Hairstyle News Festivala in pošiljamo lepe pozdrave do prihodnjega leta!”, so ob jubileju Schwarzkopfa Professionala dejali pri Hair beauty. 

“Največji sejem na Hrvaškem, namenjen frizerski stroki. Množica vrhunskih frizerjev in edukatorjev s Hrvaške in iz tujine. Kvalitetni seminarji, poleg tega pa veliko ljudi iz sveta profesionalnega frizerstva. Zagotovo je udeležba na takšnem dogodku pomemben korak za uspešno poslovanje podjetje ter za širjenje in utrjevanje, tako poslovne, kot tudi socialne mreže. Čestitamo vam za uspešnih 15 let!”, so ob tej priložnosti dejali pri blagovni znamki Paul Mitchell, pokrovitelju Hairstyle News festivala. 

Mič Styling je del Hairstyle News Festivala vse od leta 2003. Ta izjemen dogodek spremlja frizersko stroko že 15 let, jo spodbuja, ji daje nove dimenzije in nova znanja. Prav gotovo je festival eden izmed vzrokov, da se je frizerska dejavnost v zadnjih letih izjemno povezala. Frizerji na festivalu pridobijo nova znanja, dostop do vrhunskih mednarodnih in domačih predavateljev, predvsem pa priložnost za neprecenljivo druženje ter sklepanje novih poznanstev.  Za frizerje je to dogodek, ki se ga skozi celotno leto veselimo. To so dnevi, ki so namenjeni samo nam, da si lahko izmenjamo izkušnje, podelimo znanje in se polni novih idej vrnemo v salone. Organizatorju izjemne čestitke, da nas vsako leto znova preseneti z vse boljšo organizacijo, z novimi vsebinami in za izjemno predanost frizerski stroki. Počaščeni smo, da smo lahko bili del Festivala vseh teh 15 let in veselimo se naslednjih edicij. 

ekipa MIČ STYLING

Frizerske akademije so na festivalu predstavile številne kolekcije ženskih in moških frizur, ki so zbrane navdušile s svojo tehnično popolnostjo in poklonom številnim trendom iz sveta mode in kulture. Zbrani so lahko uživali tudi v look&learn seminarjih, kjer so lahko v intimnejšem ozračju spoznali najnovejše tehnike in trende. Letošnji Hairstyle News festival je zbranim ponudil kar 8 look&learn seminarjev naslednjih akademij – IDEA Academy, Kemon, Cadiveu Professional, brivec Marko Šimunović, Stevo Hair Academy, MIČ Styling in Schwarzkopf Professional. Obiskovalci prvega dne Festivala pa so lahko na posebnem brivskem izobraževanju pod budnim očesom Marka Šimunovića, Krešimirja Španića, Matije Ptića, Siniše Šunjića, Sandre Zajec in Marka Stanzl, priznanih hrvaških brivcev, izkoristili popoldan za izpopolnjevanje svojih brivskih veščin, 

“Letošnji Hairstyle News je po organizacijski plati za mene najkvalitetnejši od nastanka, pred 15-imi leti. Vrhunska organizacija, vrhunska imena nastopajočih, odličen obisk. Na najvišjem svetovnem nivoju,” kot je jubilej pozdravil Stevo Pavlovič, lastnik Stevo frizerskega salona in akademije. Stevo Pavlović je tudi obeležil poseben dosežek – nastopil je namreč na prav vseh petnajstih izdajah Hair-style News Festivala!

Kot so obiskovalci festivala vajeni, je tudi letos bilo poskrbljeno za poslovno izobraževanje frizerjev in ostalih frizerskih strokovnjakov. Alan Austin Smith, eno najbolj zvenečih imen v svetu poslovnega izobraževanja v svetu frizerstva, je obiskovalce navdušil na posebnem seminarju, na katerem je predstavil rešitve za izboljševanje konkurenčnosti poslovanja frizerskih salonov in jasno izpostavil da popusti niso dobra dolgoročna rešitev. Obiskovalci Festivala pa so se posebno razveselili tudi poslovnega seminarja, nastalega v sodelovanju s Keune in hrvaške marketinške agencije Arbona, na katerem so izbrani influencerji iz regije (Antonio Draženović – AD Hair, HR; Mario Gurabić – Fashion by MG, BIH i Džimi Zemljič – Hairmaster, SLO) predstavili svoje taktike za predstavljanje svojega dela na družabnih omrežjih. 

Hairstyle News 2018 v številkah

– 13 frizerskih akademij je nastopilo na velikem odru letošnjega Hairstyle News festivala

– Več kot 1800 frizerjev in drugih frizerskih strokovnjakov iz Hrvaške, Slovenije, Nizozemske, Srbije, Bosne in Hercegovine, Španije, Velike Britanije in Združenih držav Amerike 

– 4 festivalski odri

– 13 strokovnih seminarjev na Velikem odru

– 9 look&learn seminarjev v malih dvoranah

– 90 edukatorjev je nastopilo na odrih letošnjega Hairstyle News festivala

– 224 frizerskih modelov se je sprehodilo po pistah Hairstyle News festivala

– 34 razstavljalcev, ki so predstavili najnovejše proizvode več kot 130 profesionalnih frizerskih blagovnih znamk

Letošnji frizerski festival Hairstyle News je potekal pod sloganom – “Jaz sem frizer!” Hairstyle News organizacijski tim vsako leto stremi h krepitvi dobrega imena poklica frizer in izkazovanja najrazličnejših kariernih priložnosti v svetu frizerstva. Veliko vlogo pri tem imajo družabna omrežja Hairstyle News, kjer moderatorji z budnim očesom spremljajo najnovejše uspehe, frizure in prigode iz življenja frizerjev na Hrvaškem in v širši regiji. Pri tem se sledi enostavni filozofiji – skupaj lahko ustvarjamo in spodbujamo dobro. Vsak izmed nas lahko postane fantastični frizer! Vabljeni da spremljate Hairstyle News na družabnih omrežjih in svoje objave označujete s #hairstylenews.