Intercoiffeur Mayer Graz. Po več kot 50. letih  delovnih izkušenj se lahko Gerhard Mayer ozre na svojo izjemno kariero. Seznam njegovih nagrad in priznanj je zelo dolg. Stalna kvaliteta njegovega podjetja, njegova neustavljiva domišljija in pogum za izvedbo le te, mu je prislužilo uspeh in priznanje. S soprogo Gudrun in sinom Andreasom vodi družinsko podjetje v Grazu -Intercoiffeur Mayer in to z dokazanim uspehom.

Dejstva: 100 zaposlenih| 6 salonov

Nagrade: Avstrijski prvak – Oscar frizerjev, svetovni prvak, dvakrat Global Business Award, Grand Decoration Štajerske, red “Orde de la  Chavalerie Officer”, Personality of the Year Award pod okriljem  Intercoiffeure, … in še bi lahko naštevali.

Ko ga povprašamo, kdo mu vsa ta leta stoji ob strani, nam rad pove, da sta to žena s poslovno spretnostjo in sin s svojo ustvarjalnostjo in novitetami. Kljub vsemu uspehu pa se zaveda, kaj je v frizerstvu res pomembno, prisluhniti stranki, saj je le ona kupec in odloča o uspehu!

Filozofijo podjetja Intercoiffeur Mayer  je na kratko opisal takole: stalna uspešnost, konstantna odličnost, ustvarjalnost in  vztrajnost ter ljubezen do stroke, ki je preprosto moj način življenja.

G. Mayer je tudi podpredsednik elitnega združenja Intercoiffeur v Avstriji, kar mu je še posebej v čast. Intercoiffure je mednarodno združenje, predstavlja prestiž in odličnost, združuje frizerje z visokim standardom, ki so povezani z obema ljubeznima; ljubeznijo do svoje obrti ter spoštovanjem moralnih vrednot.

V svoji  frizerski karieri mu ne manjka podvigov, takšnih in drugačnih. Kar nekaj idej, ki so se mu porajale, mu je uspelo prenesti v lase. Na primer leta 1988 frizure v duhu Olimpijskih iger, 89. leta rafting kreacije, 1992 najvišja frizura z Uro iz las, ki je merila preko 4 metre, še dan danes se živo spominja, kako težko so jo premerili.

Ob prijetnem klepetu smo skupaj obudili tudi spomine, ki ga vežejo na Slovenijo, saj se je njegova  mednarodna frizerska  pot pričela prav pri nas, in to v Mariboru. Pred več kot 3. desetletji je sodeloval na tekmovanju treh držav Avstrije, Italije in nekdanje Jugoslavije. Pravi, da pogreša takšna sodelovanja na področju  frizerstva, in upa, da bo v prihodnje več priložnosti in tovrstnih dogodkov. To pa ni vse kar ga veže  na Slovenijo. Njegov hobi ga je popeljal v krasne kotičke naše države, ki so ga še posebej »impresionirali«.

Gerhard Mayer je kreativni umetnik, je vizionar lepote, vzornik z veliko začetnico. Vodita ga volja po uspehu in vztrajnost. Pri svojih 69. letih, kljub temu 2 dni v tednu razvaja svoje stranke s  preobrazbami. Delo in ljubezen do le tega, je vrelec njegove mladosti.

                                                                                                                                                 Jožica Lah