Patrick Schlicher je odrastel v brivski družini, tako da se je začel ukvarjati s tovrstnim delom že v rani mladosti. Ko je dopolnil 16 let, je svojo kariero začel na frizerski akademiji, poleg tega pa je vodil tečaj usposabljanja na akademiji Wella v mestu Amstelveen, kjer je bil asistent številnim znanim frizerjem. Po izobraževanju je želel pridobljeno znanje še nadgraditi, zato se je njegova pot nadaljevala v Nemčiji in sicer na akademiji Junge&Michaelis v Kölnu, kjer se je usposabljal na področju striženja, barvnih tehnik,  preoblikovanju tehnik in dela na odru. 

Po več letih dela v uglednih salonih, pri frizerjih kot sta “Oliver Schmidt” v Dusseldörfu in “Laurent Intercoifure” in Utrechtu, je utrdil svoje znanje na področju kreativnega izobraževanja.  Patrick je 7 let delal, kot kreativni vodja podjetja Schwarzkopf Professional, odgovoren je bil za tehnična usposabljanja, predstavitve in “show” predstave frizerjev na področju Beneluksa. Pogosto je sodeloval na “show” predstavah in predstavitvah v tujini, med drugim tudi v Berlinu, Hamburgu, Parizu, Londonu, Barceloni, Kuala Lumpurju in Bangkoku. Trenutno je zaposlen kot glavni trener na Balmain Hair Couture, za katerega opravlja mednarodna izobraževanja in predstavitve. Pogosto dela tudi kot samostojni frizer, za različna fotografiranja in modne revije ter oblikuje svoje lastne lasne kolekcije. 

Osredotoča se na tehnike komercialnega treninga in na bolj osebno sodelovanje, ki je povezano z videzom potrošnikov in njihovim življenjskim stilom. Seveda pa je pozoren tudi na modo in nove trende, vendar pa mu je bolj pomembno, da frizura okrepi posameznikovo osebnost, ne glede na trend.